Jobs For Ukraine

FAQ

Veelgestelde vragen

Voor werkzoekenden

Waar kan ik meer info terugvinden over verblijf/studies/werk in België?
Alle informatie werd gebundeld in deze brochure van de Belgische overheid (in het Oekraïens), maar je kan ook de app Crisis Information Translated downloaden ( iOS of Android ).
Wanneer kan ik beginnen werken in België?

Zodra je in het bezit bent van een A-kaart of bijlage 15 in afwachting van de A-kaart, kan je werken in België. ( link )

Kan ik meer info of ondersteuning krijgen bij mijn zoektocht naar een job?

Ja, dat kan. Dit platform is een initiatief van vzw Promote Ukraine in samenwerking met talent placement bedrijf Accent. Accent heeft een gespecialiseerde business unit die zich uitsluitend richt op de rekrutering van anderstalige nieuwkomers in België: Accent Foreign. Je kan hen bereiken via jobsforukraine@accentjobs.be.

Ben je op zoek naar een Oekraïense community in België?

Vzw Promote Ukraine, initiatiefnemer van dit platform, is er voor je. Bezoek hun website voor meer informatie.

Voor bedrijven

Moet ik betalen om een profiel te publiceren?
Neen, dit platform is tot stand gekomen door vzw Promote Ukraine in samenwerking met talent placement bedrijf Accent en is volledig gratis. Met dit platform willen we werkgevers en Oekraïense werkzoekenden rechtstreeks met elkaar in contact brengen, zonder tussenkomst van derde partijen.
Waarmee moet ik rekening houden als ik een profiel publiceer?
Dit platform is uitsluitend gericht op Oekraïense werkzoekenden in België. Hou dus rekening met mogelijke uitdagingen op vlak van taal, vervoer, ervaring, enz. Sollicitaties van geïnteresseerde kandidaten komen rechtstreeks bij u terecht, zonder tussenkomst van Promote Ukraine of Accent. We rekenen erop dat u elke sollicitatie met zorg behandelt en dat u feedback geeft aan elke geïnteresseerde kandidaat. Let’s embrace every talent and spark hope in their life.
Welke procedures moeten Oekraïense vluchtelingen doorlopen bij aankomst in België?

Wie aankomt in België, moet in de eerste plaats een statuut voor tijdelijke bescherming krijgen. Meer info over dit statuut en de laatste updates voor de aanvraagprocedure, vindt u hier terug.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Mag elke Oekraïense vluchteling automatisch werken in België?

Wie het statuut voor tijdelijke bescherming heeft verkregen, mag hier werken als ze in het bezit zijn van een A-kaart of bijlage 15 in afwachting van de A-kaart.   

Waar vind ik meer informatie in verband met psychologische ondersteuning, juridisch advies of medische zorg voor Oekraïense vluchtelingen?
Ik ben bereid om mensen uit Oekraïne tewerk te stellen, maar kan ik hierbij ondersteuning krijgen?

Ja, dat kan. Het platform is een initiatief van vzw Promote Ukraine in samenwerking met talent placement bedrijf Accent. Accent heeft een gespecialiseerde business unit die zich uitsluitend richt op de rekrutering van anderstalige nieuwkomers in België: Accent Foreign. U kunt hen vrijblijvend contacteren via jobsforukraine@accentjobs.be.

Toch geen antwoord gevonden? Stel hieronder uw vraag.

    nl_NLNL